top of page
  • Writer's pictureHeidi

Pienen eteisen maalaaminen ja säilytysratkaisujen päivitys

Updated: Apr 1

Kotimme pieni eteinen kaipasi kipeästi toimivampia säilytysratkaisuja ja tuli siinä samalla saaneeksi uuden värin.


Meillä on pieni eteinen, jonka vähäiset neliöt oli alunperin käytetty erittäin huonosti. Kaikkein kapeimmalle seinälle oli kiinnitetty pieni hattuhylly, joka oli meidän käytössämme aina täynnä. Kun tuli vieraita, omia takkeja piti siirtää muualle, että vieraiden ulkovaatteet mahtuivat naulakkoon. Lisäksi näinkin pieneen, vain muutaman neliömetrin kokoiseen tilaan oli onnistunut muodostumaan hukkatilaa.


Aikani tämän epäkäytännöllisyyden kanssa elettyäni päätin, että on aika tehdä asialle jotain. Järkevintä olisi sijoittaa hattuhylly takaseinälle ja hankkia niin iso hylly kun tilaan vain mahtuu. Kaikkein parhaiten tilan saisi käytettyä rakentamalla hattuhylly itse seinän leveyteen sahatusta hyllylaudasta.


Sillä vanhan hattuhyllyn irrottamisen yhteydessä seinään jäävät reiät tulisi peittää kitillä ja maalata piiloon, voisi samalla vaivalla (no ei ihan, mutta melkein :D) maalata seinän jollain muulla värillä kuin valkoisella. Ja siitä se ajatus sitten lähti.


Seinien uudeksi väriksi valikoitui sininen. Tällä kertaa kokeilin pientä maalaustelaa kapeiden rakojen sekä ikkunan ja ovien vierustojen maalaamiseen. Se olikin todella kätevä työkalu, sillä maalausjäljestä tuli tasaisempi kun pensselillä maalatessa.


Maalarinteipillä maskaaminen ei minulta kyllä edellään suju. Aina sitä maalia pääsee livahtamaan teipin alle ja teipin oikea poistoajankohta taitaa olla sekunnin sadaosasta kiinni.


Siivoilin sotkuja rätillä ja perfektionismissani jopa pumpulipuikolla paikatakseni lukuisia kauneusvirheitä :D



Hattuhyllyn tekeminen valmiin hyllyn ostamisen sijaan ei ollut itsestäänselvä valinta. Sopivan hyllylaudan löytäminen ja sahauttaminen rautakaupassa oikeaan pituuteen oli vielä helppoa, mutta vaatetanko vaati enemmän pohdintaa ja materiaalin etsimistä. Valmiit vaatetangot tuppaavat nimittäin olemaan tietyn pituisia ja se tietty pituus ei tietenkään ole meidän eteisen leveys.


Lukuisten nettihakujen jälkeen löysin rautakaupasta edullista tummaa teräsputkea, jota pystyy sahaamaan rautasahalla. Kiinnikkeiksi hankin simppelit muoviset putkenkannattimet jotka maalasin seinän väriseksi.



Jos katsot kuvaa tarkasti, saatat huomata, että tanko meni hieman vinoon. Tällaiset mokat harmittavat aluksi, mutta eipä tuota ole käytössä enää ollenkaan huomannut. Kun itse tekee niin tulee itse tehdyn näköistä :)



Vaatetangon ja hattuhyllyn lisäksi lisäsin sivuseinille koukkuja huiveille ja kasseille. Niiden oli alunperin tarkoitus tulla takaseinään ja jäädä takkien taakse, mutta ratkaisu tuntui lopulta epäkäytännölliseltä ja ne päätyivät sivuseinille.



Olen ollut uuteen eteiseen todella tyytyväinen. Takit on helppo ripustaa vaatetankoon heti ovesta sisään astuessa ja niille on kunnolla tilaa. Lisäksi kauniin väriset seinät ja tunnelmallinen tila toivottavat heti tervetulleeksi kotiin. Enää kotiin ei kuljeta vaatevaraston vaan kodikkaan eteisen kautta.




Recent Posts

See All
bottom of page